Selecteer een pagina

Lief leven in mijn buik,

Wat vliegt de tijd. Inmiddels ben jij al ruim vier maanden mijn kleine groeiende buikbewonertje. En dat je groeit is ook aan mijn buik te zien. Want waar ik bij je zus niet kon wachten en mijn buik pas met 25 weken een beetje zichtbaar werd, kon ik nu met 12 weken mijn broeken al niet meer aan. En wát ben ik trots op die inmiddels best grote buik, jouw huisje!

De eerste maanden waren spannend. Ik wilde genieten maar eerlijk gezegd was ik vooral bang. Bang dat ik door de misselijkheid niet voldoende voedingstoffen binnen kreeg. Bang dat bloedverlies betekende dat ik je zou kwijtraken en bang dat jij er na een aanrijding niet meer zou zijn. Inmiddels voel ik me fysiek langzaam steeds een beetje beter en krijg ik (bekomen van de schrik) steeds meer vertrouwen. Ik realiseer me dat ik maar weinig hoef te doen, de natuur regelt het wel. Jij groeit helemaal vanzelf! Ik geniet meer en meer van jouw aanwezigheid in mijn buik en fantaseer over jouw geboorte en onze ontmoeting.

Soof is ook steeds meer bezig met jouw komst. Ze aait over mijn buik en wil “kloelen” met de baby. Ook steekt ze dagelijks haar buik naar voren terwijl ze luidkeels mededeelt: “Kijk! Ik heb een baby in mijn buik!”. Geweldig vond ze het dan ook, dat we twee weken geleden voor een pretecho naar de “babydokter” gingen. We bekeken jou vol bewondering op groot scherm. Het blijft zo bijzonder om te zien hoe jij al zo compleet bent én we kregen te horen of jij een jongetje of een meisje bent.

Je bent een meisje! Onze lieve dochter! Een zusje voor Soof! Wat zijn we blij en dankbaar. Ik weet uit eigen ervaring hoe waardevol het is om een zus te hebben en al is een hechte band natuurlijk niet vanzelfsprekend, ik kan er nu al over fantaseren. Onze twee meiden die kroelen op de bank, kibbelen over speelgoed en roddelen over die twee irritante ouders. Die kleding van elkaar lenen zonder te vragen, verkeringsperikelen met elkaar bespreken en op elkaar lijken of misschien juist heel erg van elkaar verschillen. Voor Soof is het in ieder geval duidelijk, want zij zingt luidkeels: “Mijn zusje is de leukste!”