Selecteer een pagina

Boekenwurmen verzamelen! Dat voorlezen goed is voor de ontwikkeling weten we allemaal, maar het kan soms best een uitdaging zijn om echt leuke kinderboeken te vinden. Veel verhalen staan vol betutteling, stereotypen of voorbeelden van straffen en belonen. Dat moet toch anders en vooral liever kunnen, dacht ik. En zo ontstond mijn zoektocht naar de leukste, liefste en fijnste boeken om voor te lezen voor peuters en kleuters (onder de €15,-) ! 

IK BEN MENS

De prachtige boodschap en minstens net zulke mooie illustraties van dit boek hebben mij helemaal betoverd. Dit boek gaat over een kindje dat zich gaandeweg realiseert we in het leven keuzes kunnen maken door compassievol te handelen en empathisch te zijn naar anderen en onszelf. Als we overeenkomsten vinden, voelen we ons verbonden met de wereld om ons heen en zijn we de beste versie van onszelf. Een lief, mooi en vertederend boek met een liefdesboodschap. Dit zou een boek moeten zijn dat in ieder gezin en op iedere school wordt voorgelezen. Een boek dat de wereld een beetje mooier maakt!

“IK BEN MENS” BESTEL JE HIER
bc3d4390-5077-4775-b716-f6197bb73ebd

MIJN LIEVERDJE

Zoals de titel al doet vermoeden is dit een heel lief voorleesboek. Het is al jaren een van de absolute lievelingsboeken van Soof. Ik kocht het voor haar toen ze net geboren was en dus is het stiekem ook een beetje mijn lievelings. Een boek over onvoorwaardelijke moederliefde, of zoals Soof het noemt “Boek mama”. ‘Want onthoud; ik hou van je als je braaf bent én als je in een deugniet verandert. Als je dapper bent én als je bang bent. Als je tegen me aankruipt én als je tegen me tiert. Zal ik je een geheimpje verklappen? Ik hou altijd van jou!’

Die onvoorwaardelijke liefde voor je kind zo gevat in een lief verhaal. Dit boek is wat mij betreft echt hét cadeau aan je kindje en jezelf!

‘MIJN LIEVERDJE’ BESTEL JE HIER

DE LEEUW IN DE MUIS

Dit mooie en grote prentenboek is op rijm geschreven en leest ontzettend fijn. Dit boek heeft daarbij niet alleen fijne kleurrijke illustraties, maar ook een hele mooie boodschap namelijk; je bent helemaal oké zoals je bent! Soof vindt dit boek al een hele tijd prachtig, met name vanwege de illustraties en vele dieren die aan bod komen. En hoe fijn is het als je je kindje van jongs af aan al meegeeft dat hij of zij helemaal zichzelf mag zijn, simpelweg door het lezen van dit boek!

Het boek gaat over een klein, onzeker muisje die niet alleen bang is voor de leeuw, hij kijkt ook enorm op tegen zijn formaat en die indrukwekkende brul waardoor hij door alle dieren lijkt te worden bewonderd. Ondanks zijn angst besluit het dappere muisje tóch in de leer te gaan bij de leeuw. Hij overwint zichzelf en komt er dan achter dat die stoere, grote leeuw eigenlijk verschrikkelijk bang is voor muizen. En zo luidt de conclusie; ‘De leeuw en de muis slaken een zucht van plezier. Zij weten nu ook. Ieder mens, ieder dier, heeft diep in zijn binnenste alles in huis: een angstige leeuw én een dappere muis!’

‘DE LEEUW IN DE MUIS’ BESTEL JE HIER

HET RUSTGEVENDE ACTIVITEITENBOEK

Een boek waarmee je fijne rustmomenten kunt inbouwen voor je kindje en hier nieuwe ritueeltjes in kunt ontwikkelen. Er is keuze uit liedjes, fantasiespel, yoga-oefeningen, verhaaltjes en knuffelrituelen. Op de voorkant van het boek vind je een draaischijf, waarmee je kindje kan bepalen welke activiteit hij of zij op dat moment wil doen.

Wil Soof even ontladen? Dan doen we dierengeluiden na, maken we muziek of gaan we aan de slag met wat yoga-oefeningen. Heeft ze behoefte aan rust? Dan lezen we een verhaaltje of rustige rijmpjes. Een heel fijn boek, dat zeker voor peuters en kleuters heel helpend kan zijn om even tot rust te komen in het drukke dagritme.

“RUSTGEVENDE ACTIVITEITENBOEK” BESTEL JE HIER

LAAT MAAR LOS KOALA

Dit mooie prentenboek is van dezelfde schrijver en illustrator als het boek ‘De leeuw in de muis’. Het is een luchtig en lief boek op rijm en geeft je kindje de boodschap ‘durf los te laten’.

De kleine koala is een gewoontedier. Iets nieuws uitproberen doet hij niet, want dat is veel te spannend. Hij houdt liever alles zoals het is en zo spendeert hij dagen, weken en jaren in zijn oude vertrouwde boom. En dan gebeurd er op een dag iets wat de koala nooit had gedacht; zijn boom valt om. En nu hij wel móét loslaten komt hij erachter: ‘Wat hoog in zijn boom reuze eng leek te zijn, bleek eenmaal beneden juist vreselijk fijn. Want hij durfde het, kon het en vond het zelfs echt iets voor beren. Zo leuk kan het zijn om iets nieuws te proberen!’

“LAAT MAAR LOS KOALA” BESTEL JE HIER

TWAALF MAANDEN IN HET BOS

Mijn absolute favoriete kijkboek voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar! Twaalf maanden in het bos is perfect voor kleine en grote natuurliefhebbers en zal jou en je kindje iedere keer weer opnieuw doen verwonderen.  Dit boek staat vol met mooie plaatjes van het bos, dat op iedere bladzijde door de seizoenen heen verandert. Van lentezon tot sneeuwstorm en van herfstachtige regenbuien tot zomerse warmte. Er is veel te zien en eigenlijk raak je nooit helemaal uitgekeken. Een geweldig boek dat je (door de dikke pagina’s) ook heel mooi in huis kunt zetten ter decoratie.

TWAALF MAANDEN IN HET BOS BESTEL JE HIER

OP EEN VERRE PLANEET

Weer een lievelingsboek, want wát een mooie boodschap heeft deze! Door de makers van de Gruffalo en op rijm geschreven, waardoor erg makkelijk leesbaar. Dit boek gaat over ‘de roden’ en ‘de blauwen’. Twee groepen met veel verschillen en onderlinge vooroordelen. De blauwe mogen absoluut niet met de roden en andersom. Maar op een dag wordt een van beiden verliefd op elkaar..

Dit boek leert kinderen dat er verschillende bevolkingsgroepen bestaan en bespreekt op een luchtige manier het thema diversiteit. Van de uiteindelijke boodschap krijg ik telkens weer kippenvel. Dit is vind ik dan ook een onmisbaar boek om kinderen mee te geven dat het gaat om het volgen van je hart, los van verschillen en vooroordelen.

OP EEN VERRE PLANEET BESTEL JE HIER

DIERENATLAS

Dit boek kregen de kinderen cadeau, maar eerlijk is eerlijk; dit is er echt een voor het hele gezin! Dit mega grote boek neemt je door middel van prachtige illustraties mee over de hele wereld en zijn dierlijke bewoners. Welke dieren leven waar? Hoe zien ze er precies uit? En welke grappige dierenfeitjes horen bij welk dier? Kinderen leren dankzij dit boek op speelse wijze over de wereld, dieren en topografie. Een echte aanrader voor reisgrage ouders en dierenliefhebbende kinderen!

De dierenatlas bestel je hier