Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Welk speelgoed is nu écht leuk? En het liefst ook nog een beetje leerzaam en duurzaam. Op die vraag geef ik je in deze blog antwoord. Want hier lees je ons allerleukste, leerzaamste en meest favoriete speelgoed!

MUSHIE STAPELBEKERS

Een stapeltoren met ook nog een mooi design. Zowel onze baby als peuter raken niet uitgespeeld met deze mooie stapelbekers. De baby kruipt erachter aan en de peuter probeert ze op de juiste volgorde te stapelen; leuk voor verschillende leeftijden dus! En de gaatjes en vormen in de bekers zorgen ervoor dat het heel geschikt is voor zowel op het droge, als in de zandbak en in bad. Wij zijn fan!

De Mushie stapelbekers shop je hier

WOBBEL

De allergrootste favoriet hier in huis is toch wel echt de wobbel! Een groot succes, ieder dag opnieuw. De wobbel is een houten board, gemaakt van duurzame materialen (hout met vilt of kurk) en het heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen van alle leeftijden. Onze peuter vindt het prachtig, maar ook onze baby kruipt er met plezier overheen en onderdoor. En ook het 6 jarige zoontje van mijn vriendin rent er meteen naartoe als zij bij ons thuis komen. Wist je trouwens dat je het als volwassene ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld wobbelyoga? De wobbel is dus echt voor alle leeftijden!

Het heeft niet direct een duidelijke functie en precies dat is wat dit speelgoed zo leuk maakt. Je kunt er namelijk van maken wat je wilt! Een balanceboard, relaxplek, skatebaan, viaduct voor auto’s, glijbaan, poppenkast, verstopplek of toch een wipwap? De mogelijkheden zijn eindeloos en daarmee ook het speelplezier.

De Wobbel shop je hier

ZAKLAMPBOEKJE

Ik wist niet dat het bestond maar was direct verkocht toen ik het zag: het zaklampboekje! Het boek begint eerst met een educatief stukje over het onderwerp. Het kan over van alles gaan; de seizoenen, de ruimte of allerlei verschillende sprookjes, dus je vindt altijd wel iets dat aansluit bij de interesses van je kindje. In het begin van het boek zie je een kartonnen zaklamp, die je in de rest van het boek onder de donkere pagina’s kan houden om vervolgens van alles te ontdekken! Heel interactief én leerzaam voor kinderen vanaf +- 3 jaar.

Zaklampboekjes shop je hier

GRIMMS

Niets magischer dan een regenboog, vuur of bloem. De peuter kreeg dit prachtige speelgoed voor haar eerste verjaardag van haar oma. En in al het cadeau-geweld en de drukte van haar feestje, had ze eigenlijk alleen maar oog voor deze kleurrijke houten bogen. Het speelgoed van GRIMMS wordt handgemaakt van duurzaam hout en gekleurd met waterbasis- en gifvrije verf. Je kunt GRIMMS stapelen, ter decoratie neerzetten en net als de wobbel kan het met wat fantasie voor van alles fungeren. Duurzaam én creatief, wij zijn fan!

GRIMMS shop je hier

VLOERPUZZEL

Vloerpuzzels zijn te gek! En hoe leuk is het als je tijdens het puzzelen een heel sprookjesverhaal tevoorschijn ziet komen? Onze peuter is helemaal weg van deze mooie puzzel, waarvan je de verpakking ook nog eens als decoratie kan neerzetten. Leuk voor kinderen vanaf 3,5 jaar. En neem zeker even een kijkje want zijn heel veel mooie variaties, zoals ridders, draken, prinsessen en dieren.

De vloerpuzzels shop je hier

KAPLA

Kapla (wist je trouwens dat deze naam een afkorting is van KAbouter PLAnkjes?) is geweldig speelgoed voor kleine bouwers. Het zijn simpele plankjes gemaakt van eco dennenhout, waar je zonder lijm of spijkers mee kunt bouwen. En hoewel ieder plankje er hetzelfde uitziet, is het alles behalve saai. Want als kinderen eenmaal beginnen, bouwen ze met hun fantasie de mooiste en meest bijzondere bouwwerken. Het is (net als de Wobbel en GRIMMS regenbogen) open einde speelgoed; je kunt het op je eigen manier interpreteren. Er is geen bedoeling en goed of fout. En dat zorgt voor eindeloos creatief speelplezier! Leuk voor kinderen vanaf ongeveer 3 (tot 90, want stiekem vindt iedereen dit leuk).

Kapla shop je hier

Bron: Wikipedia

PIANO

De peuter wist het zeker: voor haar derde verjaardag wilde ze een rode piano. En wat is het een schot in de roos! Ze maakt eigen liedjes, zingt erbij en ook voor spelende vriendjes is de piano altijd een grote favoriet. De baby gebruikt hem als statafel en weet vanaf 6 maanden de toetsen ook al te vinden. Het was een zoektocht naar een speelgoedpiano met een prettig pianogeluid, maar deze is wat ons betreft perfect. Een hele leuke manier om muzikaal bezig te zijn met het hele gezin en geschikt voor verschillende leeftijden.

De piano shop je hier

Deze blog bevat een betaalde samenwerking met speelgoedwinkel Kleine Reus. Een kleine en duurzame speelgoedwinkel waar ik al jaren graag kom. Zij hebben mij betaald om content te maken (blog, foto’s & social media content). Al het speelgoed getipt in deze blog is niet gesponsord en dus zelf betaald (en natuurlijk oprecht ons lievelings!).