Selecteer een pagina

Dit keer geen boekentips voor kinderen (die lees je trouwens hier als je zin hebt), maar leesvoer voor jou als ouder! Want tijdens het vormen van jouw ouderschapsvisie zijn inspirerende woorden altijd welkom, toch? 

 

Het einde van de opvoeding

Het eerste boek dat ik las en voelde als thuiskomen is toch wel dit boek. Jan Geurtz weet als geen ander de zin (en vooral onzin) van opvoeden te definiëren en komt uiteindelijk bij de essentie, namelijk: het grootbrengen van je kind vanuit liefdevolle aandacht in plaats van controlebehoeftigheid. “Terwijl we ons als ouders verantwoordelijk voelen voor het latere levensgeluk van onze kinderen, zijn we juist bezig hun huidige en toekomstige geluk te dwarsbomen.” Een must-reed voor iedere ouder die zichzelf wil bevrijden van de eeuwige beknellende gedachte dat wij verantwoordelijk zijn voor het vormen van onze kinderen.

Het einde van de opvoeding bestel je HIER

Slaap je al door?

Een laagdrempelig boek dat je helpt om je baby te begrijpen. Ideaal om de eerste new-born periode te overleven met je baby. Het is een boek met een combinatie van humor én onderbouwde informatie, met heel veel praktische tips en vooral een mooi tegengeluid voor de ‘laat maar huilen’ methodes. Ik heb dit boek verslonden toen ik voor de eerste keer moeder werd en het was een anker in de eerste paar (moeilijke) maanden.

Slaap je al door bestel je HIER

Onvoorwaardelijk ouderschap

Hét boek dat je alles leert over onvoorwaardelijk ouderschap. Dit boek is in de eerste helft best confronterend, want het laat je ongenuanceerd zien wat de gevolgen zijn van een voorwaardelijke (straffen en belonen) opvoeding.  In de tweede helft van het boek krijg je inzichten over het ‘hoe dan wel’. Het laat je nadenken over welke basis jij je kind wil meegeven. En daarom is dit boek wat mij betreft dé basis voor iedereen die onvoorwaardelijk wil opvoeden.

Onvoorwaardelijk ouderschap bestel je HIER

Wat baby’s nodig hebben

Als er een gebruiksaanwijzing zou bestaan voor baby’s, dan zou dit ‘m zijn. Dit boek is een echte must-reed voor iedere zwangere of new-born mama (ik heb ‘m al vaak cadeau gedaan, met succes). Het laat je zien hoe je baby van nature is geprogrammeerd, welke behoeftes dit met zich mee brengt en hoe jij hier als ouder zo ontspannen mogelijk in kan voorzien. De schrijfster Melanie heeft het talent om wetenschappelijke informatie op begrijpelijk en toegankelijke wijze te vertalen, met als gevolg dat je precies snapt waarom je baby doet wat ie doet.

Wat baby’s nodig hebben bestel je HIER

How 2 talk 2 kids

Een makkelijk leesbare gids met voorbeelden uit de dagelijkse ouderpraktijk. Ben je opzoek naar praktische communicatietools? Dan geeft dit boek je een hele hoop inspiratie. Niet heel diepgaand of ingaand op de behoefte achter gedrag, maar wel simpele, praktische en direct toepasbare tips die je kunnen helpen naar een harmonieuze sfeer.

How 2 talk 2 kids bestel je HIER

Opgroeien in vertrouwen

Een inspirerend boek over de onzin van straffen en belonen en de zin van onvoorwaardelijkheid. Het leest makkelijk maar is niet voor tere zieltjes, want haar manier van schrijven kan voor wat weerstand zorgen. Desalniettemin is wát ze zegt super zinnig! Dit boek helpt je met praktische handvaten op weg als je onvoorwaardelijk wil opvoeden en opzoek bent naar ‘hoe dan wel’. 

Opgroeien in vertrouwen bestel je HIER