Selecteer een pagina

de lief-hebbers

over anouk

Ja weet je? Er valt best wat over mij te zeggen, maar voor ik je ga lastig vallen met onnozele feitjes zoals mijn fascinatie voor kampvuurtjes en loopeenden vertel ik je liever iets waar je wél wat aan hebt. Want ja, wie is dat mens?

In het kort: ik ben een 31 jarige Rotterdamse moeder en trainer(t).

Anouk
Pedagoog
mijn missie

Het inspireren en ondersteunen van ouders en professionals om een basis te creëren vol liefde, lol en een portie ontspannenheid waar je u tegen zegt.

Een jaar of 6 geleden voelde ik een vuurtje in mij branden. Na tal van pedagogische en psychologische studies zag ik hoe de pedagogiek een ander geluid nodig had. Hoe het doordrenkt was van conditionering en systeemdenken. Ik deed het anders, voelde me anders. En zo begon ik te schrijven over mijn eigen proces. Over hoe mijn intuïtie leidend was in het moederschap, in plaats van ‘hoe het hoort’.

Langzaam ontstond de wens om die gedachtespinsels te delen met de wereld, en zo ontstond in 2018 (behoorlijk impulsief) mijn platform. En na jaren schrijven, studeren, trainen en vooral mijn hart volgen ben ik inmiddels op de weg waar ik moet zijn: ik train ouders en professionals op weg naar een basis vol liefde, lol en een portie ontspannenheid waar je u tegen zegt.

Mijn visie

Opvoeding is één grote illusie. Op-voeden. Die term alleen al. Blijkbaar zijn onze kinderen niet goed genoeg. Moeten we er iets bovenop-voeden, iets aan toevoegen op weg naar die volwassenheid. Ik geloof er niet in. Ik geloof niet in het vormen en conditioneren van kinderen, naar volwassenen die passen in het systeem of ons beeld van goedkeuring. Nee. Weet je waar ik wél in geloof?

Ouderschap in verbinding. Samenwerken. Lol maken. Je intuïtie volgen. Je eigen shit opruimen en ondertussen en beetje lief zijn voor jezelf. Je kinderen serieus nemen. Luisteren. Voorleven. Vrijheid bieden, maar wel binnen duidelijke kaders. Je kinderen niet leiden, je kinderen niet volgen maar je kinderen gidsen. Want ze weten de weg. Hun eigen weg. En wij zijn er enkel om te zorgen dat ze op hun pad blijven.

En dus doe ik het anders; ouderschap vanuit verbinding, met als resultaat: minder strijd en meer lol!

Mijn missie

Mijn missie is simpel; het inspireren en ondersteunen van ouders om een thuisbasis te creëren vol liefde, lol en een portie ontspannenheid waar je u tegen zegt. Want ja, het mag allemaal best wat minder krampachtig en ‘volgens het boekje’ wat mij betreft.

Maar hoe? Dat is nog een best een uitdaging. Want verbindend ouderschap is misschien simpel, maar niet eenvoudig.

Maar weet je? Ik geloof dat het kan, altijd! Dat die ontspannen oerouder al in jou zit. En dat ik er alleen maar ben om die in jou naar boven te halen en er iets aan toe te voegen. Zodat jij doet wat goed voelt -en niet wat nu eenmaal zo hoort- en zodat je doet wat werkt. Simpelweg omdat jullie daar allemaal een heel stuk blijer van worden!

  wat ik voor jou kan doen

  Je kunt bij mij terecht als je opzoek bent naar verdieping, training en coaching rondom natuurlijk- en verbindend ouderschap.

  • Cursusmiddag ‘omgaan met hoogsensitieve kinderen’ voor ouders
  • Persoonlijke ouderschapscoaching (digitaal of in het eggie)
  • Cursussen en trainingen op maat voor professionals

  Wil je graag meer informatie? 
  Vul onderstaand formulier en je krijgt zo snel mogelijk reactie!

  9 + 1 =