EEN BEETJE HIPPIE

over anouk

Ja weet je? Er valt best wat over mij te zeggen, maar voor ik je ga lastig vallen met onnozele feitjes zoals mijn fascinatie voor orka’s en dagelijkse pindakaas-hap ritueel, vertel ik je eerst even iets waar je misschien wél wat aan hebt. Wie is dat mens?

Mijn naam is Anouk en ik ben een 30 jarige moeder, ouderschapscoach en enthousiasteling.

Anouk
Pedagoog
mijn missie

Is het inspireren en ondersteunen van ouders om een thuisbasis te creëren vol liefde, lol en een portie ontspannenheid waar je u tegen zegt.

Toen ik net moeder was voelde ik al heel snel dat ik het anders deed dan ‘normaal’ (wat dat ook mag betekenen). Ik handelde niet vanuit de boeken of adviezen, maar vanuit mijn intuïtie en oerinstinct (die je er als nieuwbakken moeder hartstikke gratis bij krijgt). Ik plaatste de kennis vanuit mijn studies Sociaal Pedagogisch Hulpverlening en Oplossingsgerichte Psychologie in een ander daglicht en schreef dagelijkse gedachtespinsels ter reflectie en verdieping op mijn eigen proces.
Toen Soof 1,5 jaar oud was voelde ik de wens om die gedachtespinsels te delen met de wereld, en zo ontstond in 2018 (behoorlijk impulsief) mijn platform ‘ Een Beetje Hippie’. En ja, inmiddels ben ik zelfs uitgegroeid tot -stuiter, stuiter- ouderschapscoach!

Mijn visie

Verbindend en natuurlijk ouderschap voelde voor mij als thuiskomen. Alles wat ik instinctief voelde bleek niet alleen ‘maar een gevoel’, maar gestoeld op een combinatie van wetenschappelijk bewijs, gezond verstand en hoe de natuur het heeft bedoeld. En weet je wat zo tof is? Het is super logisch, want door deze manier van leven hebben wij onszelf als mensheid eeuwenlang weten voort te planten! Het is hoe het eraan toe ging in de oertijd en wij (stiekempjes) nog steeds geprogrammeerd zijn als mens. Alle theorieën over het conditioneren, straffen en belonen van onze kinderen zijn eigenlijk best nieuw en trouwens ook steeds meer bewezen niet effectief. En dus doe ik het anders; ouderschap vanuit verbinding en ontspanning, met als resultaat minder strijd en meer lol!

Mijn missie

Mijn missie is simpel; het inspireren en ondersteunen van ouders om een thuisbasis te creëren vol liefde, lol en een portie ontspannenheid waar je u tegen zegt. Want ja, het mag allemaal best wat minder krampachtig en ‘volgens het boekje’ wat mij betreft.

Maar hoe? Dat is nog een best een uitdaging. Want verbindend ouderschap is misschien simpel, maar niet eenvoudig.

Maar weet je? Ik geloof dat het kan, altijd! Dat die ontspannen oermoeder al in jou zit. En dat ik er alleen maar ben om die in jou naar boven te halen. Zodat je zelf weer verder kunt. Zodat jij doet wat goed voelt -en niet wat nu eenmaal zo hoort- en zodat je doet wat werkt! Simpelweg omdat jullie daar allemaal een heel stuk blijer van worden!

  wat ik voor jou kan doen

  Je kunt bij mij terecht als je opzoek bent naar verdieping, verbinding of inspiratie rondom natuurlijk- en verbindend ouderschap.

  • Je kunt bij mij terecht als je opzoek bent naar verdieping, verbinding of inspiratie rondom natuurlijk- en verbindend ouderschap.
  • Zoek je inspiratie of ben je benieuwd hoe ik natuurlijk ouderschap in de praktijk breng? Lees dan mijn blogs!
  • Wil jij verbinden en verdiepen met gelijkgestemde moeders? Dan is Moms Connected echt wel iets voor jou!
  • Ben je opzoek naar concrete tips & tricks om natuurlijk ouderschap toe te passen of heb je behoefte aan verdiepende coaching? Dan help ik je graag tijdens een 1 op 1 coaching!
  • Ben je ondernemer en opzoek naar een tamelijk briljante teksten of content? Ook dan kun je bij mij terecht, voor contentcreatie.

  Wil je graag meer informatie? 
  Vul onderstaand formulier en je krijgt zo snel mogelijk reactie!

  9 + 6 =