Selecteer een pagina

Alle lievelingsmensjes verzamelen! Gezellig hoor, samen slapen. Maar omdat we het stiekem toch een beetje krap begonnen te vinden met z’n drieën op 1.40, besloten we onze tweepersoons slaapkamer om te bouwen naar een heuse familieslaapkamer. Dat betekende niet alleen een nieuw bed, maar ook een nieuwe kleur op de muur, familiefoto’s, fijn licht, plantjes én meer!

EEN METERTJE EXTRA

Waar wij voorheen met z’n drieën op 1.40 aan elkaar lagen vastgeplakt, hebben we nu een hele meter erbij! En dat oogt gigantisch groot!

We kozen voor een bed van steigerhout met hoofdbord. Leuk, omdat je er door accessoires sfeer mee kunt creëeren én handig om s’nachts een extra speentje of glas water op te kunnen neerzetten.

Carpe Noctem – Pluk de nacht

We kozen voor een warme kleur op de muur; Dining Room Red van Farrow & Ball. Een krijtverf die zorgt voor een matte look.

Naast mijn kant van het bed staat deze mooie Himalaya zoutlamp van natuursteen. Het geeft een zacht warm licht en dat is handig want zo wordt Soof niet wakker als wij naar bed gaan. Daarnaast heeft Himalayazout ook een gunstig effect op het lichaam. Het zuivert de lucht en zorgt voor ontspanning.

Om te voorkomen dat er kleding, handdoeken en badjassen door de kamer zwerven hebben we een toffe vintage haak gemonteerd aan de binnenkant van onze slaapkamerdeur. Het enige dat nu nog door de kamer zwerft is onze poes (die overigens tot zijn verdriet dan weer niet bij ons slaapt).

Vanuit ons bed kijken we op dit leuke kastje, vol met prentenboeken en een mand met speelgoed. Zo kan Soof zelf boekjes uitzoeken en zich vermaken als we langzaam wakker worden.

Foto’s, ik ben er dol op! En om onze familieslaapkamer écht persoonlijk te maken, heb ik mooie kiekjes en inspirerende teksten op polaroidformaat afgedrukt. Ik heb ze met garen aan elkaar vastgemaakt en bevestigd aan een bamboestok. Heel makkelijk en het resultaat is super sfeervol!

Zo, project familieslaapkamer is wat mij betreft hartstikke geslaagd! Zowel wij als Soof slapen heerlijk in het, zoals zij het noemt, grooooote bed! Benieuwd waarom wij samen slapen nu eigenlijk zo fijn en logisch vinden? Check dan mijn blog Samen slapen!